Igyál sok folyadékot
A vízhiány jól észlelhető például az ajkaink szárazságából.
A megfelelő mennyiségű folyadékfogyasztás támogatja a szervezeted méregtelenítő munkáját. Ha ugyanis a máj hatékonyan dolgozik, gyorsabb lesz az emésztés, ez például támogatja a fogyásod is. Ha a májad jól dolgozik, tisztul a vér, jobb lesz a vérkeringésed, az oxigén és hasznos tápanyagok akadálytalanul áramlanak a szervezetedben, így felgyorsul az anyagcseréd és nő az energiaszinted.
Hoztam néhány ötletet, hogyan tudod a sima vizet feldobni frissítővel.
Nagyon pikáns például az uborkalével, uborkaszeletekkel készült limonádé, vagy a málna/eperdarabokkal diszített víz, kevés kakukkfűvel vagy rozmaringgal. Az uborka leve vízhajtó hatású, a zöldfűszerek pedig felfrissítenek és tovább pörgetik az anyagcserét. Ha bírod a csípős ízeket, cayenne-borsot is adhatsz a limonádéhoz, de reszelt gyömbér, kurkuma és a fahéj is nagyon jót tesz.
1. Gyümölcsös limonádé
Hozzávalók:
víz, jég, kancsó, gyümölcs vagy gyógyövény
2. Uborkás víz
Nagyon jó hidratáló hatású, tele van C vitaminnal. Add egyszerűen a szeletelt uborkát egy kancsó vízhez.
3. Epres vagy szedres, áfonyás, meggyes víz
Rakd a gyümölcsöket jégkockatartóba, töltsd fel vízzel és mehet a fagyasztóba. Felhasználáskor csak fordítsd ki a tartóból és mehet a kancsó vízhez. Ízesíthető mentával, bazsalikommal, rozmaringgal vagy ehető virágokkal.
4. Zöldturmix jégkockák
Vágj össze zöldségeket, spenót, sóska, kínai kel, saláta, petrezselyem zöldje, zeller zöldje, reteklevél, céklalevél, stb. Adj hozzá 1 pohár vizet és turmixold le, majd jégkocka tartóban fagyaszd le. Tehetsz a gyümölcsturmixhoz – zöldturmixhoz a lefagyasztott zöldségkockát és így pillanatok alatt kész a frissítő egészséges turmix.
5. Málnás limonádé
30 dkg málna (eper), 15 dkg nyírfacukor/eritrit/stevia, 1 citrom, 2,5 dl víz
Elkészítése:
A málnát a cukorral, a felkockázott citromhússal és a vízzel, kevergetve felforralod. Félreteszed hűlni. Finom lyukú szűrőn átszűröd. Poharakba öntesz a málnás szirupból és ízlés szerint felöntöd vízzel és már szürcsölheted is a frissítő italt.
Fontos tudnod, hogy hő hatására az aszkorbinsav elbomlik. Tehát ha a gyümölcsöket főzöd, akkor sérül a C-vitamin tartalmuk. Ezért érdemesebb nyersen felhasználni.
Okos dolgokat hallottam tőled. Köszönöm.
köszönöm! Évekkel ez előtt hasonlókat ittam!